Günümüz piyasasında her türlü ihtiyaç ve uygulamaya uygun güneş paneli çeşitleri bulunmaktadır. Güneş panellerini üretim şekline göre üç ana başlıkta toplayabiliriz monokristal, polikristal, ve ince film paneller.
1. Monokristal Güneş Paneli

Monokristal paneller saf silisyum kullanılarak tek bir kristal yapıdan oluşurlar. %24 ile en yüksek verimliliğe sahip panel türüdür. Uygulama alanının kısıtlı olduğu yerlerde tercih edilirler. Saf silikon kristali üretimi, pahalı ve uzun bir süreçtir. Bu nedenle monokristal paneller yüksek maliyetli fakat daha uzun ömürlüdür. Siyah renklidirler ve solar hücreleri genellikle sekizgen çeklindedir.
2. Polikristal Güneş Paneli

Heterojen çok kristalli güneş paneli çeşididir. Üretimi monokristal panellere göre daha ucuzdur fakat verimlilikleri de daha düşüktür. %15 verimliliğe sahip polikristal paneller bir fiyat-performans ürünüdür. Bu sebeple en yaygın kullanılan panel çeşididir. Renkleri koyu mavi lacivert arasındadır ve solar hücreleri dikdörtgen şeklindedir.
3. İnce Film Güneş Paneli

İnce filma paneller %10 ile en düşük verimliliğe sahip panel çeşididir. Bu nedenle pek tercih edilmezler. Cam, plastik veya metal gibi esnek tabakalara yarı iletken malzeme biriktirilmesiyle üretilirler. Esnek ve hafif yapıları sebebiyle düz olmayan zeminlerde kullanıma uygundurlar. Yekpare siyah görüntüleri sebebiyle estetiğin önemli olduğu tasarımlarda da kullanılabilirler.
Diğer Güneş Paneli Çeşitleri
Üç ana başlığa ayrılsalar da güneş panellerinin kendi içinde dhaa bir çok çeşidi vardır. En sık kullanılan diğer panel çeşitleri şunlardır
Half-Cut Paneller
Standart güneş panellerinde hücreler seriler halinde bağlanır ve bir serinin tek bir hücresine gölge düştüğü zaman o serinin tamamı elektrik üretemez. İşte bu durumu önlemek için üretilen bir teknoloji olan half-cut paneller, panelin ikiye ayırılıp arasına konulan bypass diyotları ile gölgede oluşan üretim kaybını büyük ölçüde önlerler.
Esnek Paneller
Genellikle güneş panelleri alüminyum bir çerçeveye ve cam bir koruyucu yüzeye sahiptirler. Bu nedenle ağır ve sabitlerdir. Fakat plastik katmanları arasına güneş hücreleri konularak üretilen esnek paneller, monokristal ya da polikristal olabilirler. Bu sebeple hem ince hafif hem de verimlidirler. Genellikle ağırlığın az olması gereken ve yüzeyin düz olmadığı yerlerde kullanılırlar.